polgarmesterTisztelt Látogató!

Tompa Város Önkormányzata nevében szeretettel köszöntök minden kedves vendéget településünk hivatalos honlapján. Megtisztelő számunkra, hogy felkereste városunk internetes oldalát és érdeklődik településünk múltja, jelene és jövője iránt.

Tompa nevét sokak az Európai Unió egyik déli kapujával, a nemzetközi közúti átkelővel azonosítják, azonban ennek a határ menti kis városnak több olyan nevezetessége is van, amelyet érdemes megnézni. Aki Tompa központjába betér, gyönyörködhet az eklektikus stílusban épített római katolikus Kapisztrán Szent János templom épületében, az 1920-as évek végén épített Városházában, megtekintheti a Gyűjtemények Háza helytörténeti kiállítását, vagy a Civilek Házában a Bunyevác kiállítást. Kihagyhatatlan látnivaló az országos hírű és védettségű római katolikus Szent Anna-templom, és a Redl kastély a hozzá tartozó gyönyörű arborétummal, amely a település határában, a Bárómajorban épült az 1900-as évek elején. A templom 35 méter magas csipkézett tornya és a tetejét díszítő – a pécsi Zsolnay-gyár műhelyében készített – majolika megtöri az Alföld sík terepének egyhangúságát, és szinte oda vonzza a látogatókat. Aki csak egy kis kikapcsolódásra vágyik, sétát tehet a városközpont felújított parkjában, vagy a várost körülölelő erdőkben, mezőkben gazdag területet barangolhatja be.

Remélem, hogy ez a kis köszöntő és a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink felkeltik érdeklődését a mi kis városunk iránt, és kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Tompára.

Üdvözlettel:
Véh László, polgármester